Blog

30-11-2020

Hypnose har været fremme i mange år. Måske netop derfor kan der være mange myter om hypnose.

Ofte bruges Hypnose til underholdning, og nogen gange blandet med trylleri, og/eller andre tricks, hvilket har givet et misvisende billede af hypnosen.

I mange gamle Hollywood film har også været med til at skabe myter om hypnose, eksempelvis vises har man vist billeder af hypnotiserede slanger der danser efter slangetæmmerens fløjte. Den rigtige udgave af dette senarie er, at slangen bare følger det der bevæger sig lige foran dem, OG at de slanger der biver vist i film, ofte har fået bortopereret deres gifttænder.

Det virker som om, at det altid er de samme myter, der kommer frem. Der kan være mange måder at tackel myterne på, men det vigtigste er, at disse myter ikke blokerer for en eventuel behandling.

Herunder de oftest stille spørgsmål og svar

30-09-2020

Hvordan skal din fremtid se ud?
Er det nu du skal forandre noget i dit liv?

Måske har du mistet dit job, og skal i gang med et nyt kapitel i dit arbejdsliv?

Skal du tabe dig?
Skal røgen kvittes?

Eller er du angst, og er du klar til at slippe den...?

 

02-06-2020

Coronakrisen har toppet, vi er på vej tilbage, - Danmark åbner, og hverdagen vender langsomt tilbage

 

MEN.........

 

Der er faktisk mennesker, der er bange for at deltage i social aktivitet.

Vi hører mange historier om unge mennesker der tager til Sverige og bringer ny smitte til Danmark, og mange mennesker samles på Islands Brygge.

 

De fleste er glade for at vi nu er på vej tilbage til mere normale tilstande, men de færreste erkender, at de kan være urolige for at komme tilbage til de daglige rutiner, Arbejdet, klubberne og fritidsinteresserne - Urolige for, om de, eller nogen der står dem nær bliver smittet – for alle har vi jo gamle familiemedlemmer, og mange har også kroniske syge i deres nærhed.

 

Er angsten blevet en iboende faktor hos dig, så er det måske tid til at tage et kærligt favntag med den, og sende den ud af dit liv, så der igen bliver plads til alle de positive livs oplevelser.

 

Kontakt mig på telefon 5024 1488, hvis jeg skal hjælpe dig med at slippe angsten.

 

Nærværende tanker

 

Charlotte

14-04-2020

Kan alle blive hjulpet af hypnose

Det enkle og klare svar er

Måske! –Hvis man vil!,

og hvis der er god kemi mellem klienten og hypnotisøren.

 

Som tidligere beskrevet, er der alt for mange der sidestiller hypnose og hypnoterapi med det man ser på film, og de Show-hypnoser som de enten har set på tv, eller som sceneshow.

Hypnose kan så meget mere end at underholde.

 

Der er efterhånden flere steder inden for det etablerede sundhedsvæsen, som har taget hypnosen til sig, og den bruges bl.a. som smertebehandling ved nogle tandlæger og som smertelindring ved fødsler. Også en del psykologer har taget hypnosen/hypnoterapien til sig, og bruger den i daglig praksis, både til konkrete kliniske problemstillinger (psykosomatiske lidelse), men i høj grad også til børn som kan være fastlåst i indre konflikt i forhold til opvækst i dysfunktionelle familier.

 

Mange læger, psykologer og tandlæger der bruger hypnose i deres behandlinger er samlet i Dansk Selskab for Klinisk Hypnose, som er et tværfagligt hypnoseselskab. Foreningens formål er, at fremme forskning, anvendelse, uddannelse og oplysning om hypnose i behandlingsøjemed. Sammenslutningen har lavet egen Diplomuddannelse i Hypnose og selskabet er samtidig tilsluttet internationale sammenslutninger.

 

Det betyder, at hypnose er meget mere end, at få mennesker til at stå på et ben og gale som en hane.

 

Hvordan var det nu lige? – hvad var hypnose?

 

Hypnose er en tilstand hvor man bypasser den kritiske sans. Mange vil måske, (efter at have prøvet hypnose) sammenligne tilstanden med yoga, dagdrømmeri og/eller meditation.

Man arbejder aktivt med, at ændre negative tankemønstre til positiv fremdrift.

En klient kan sige: "jeg har gået med en masse skam og skyld i mit liv, men efter hypnose er der meget bedre forbindelse mellem krop og sind".

 

Jeg håber, mit blogindlæg giver en smule mere indsigt i, hvad hypnosen kan gøre for positivt, at lave varige ændringer i livet.

 

Hvis du stadig er i tvivl om hvad hypnosen kan, så er du velkommen til at ringe til mig

på 5025 1488 så vi kan få en snak,

Måske skal 2020 være dit år, hvor du skal have lavet noget om i dit liv, eller måske er du bare er nysgerrig på, hvad hypnose generelt er.

 

Glæder mig til at høre fra dig

11-04-2020

Mange spørger hvad hypnose egentlig er?

– helt kort kan man vel sige, at det er en tilstand af indadvendt opmærksomhed, en tilstand af positiv påvirkelighed og en positiv indlæringstistand

Al hypnose er selvhypnose – og det er også rigtigt, idet man ikke kan hypnotiseres, hvis ikke man vil.

Ofte forbindes hypnose med tab af selvbestemmelse – hvis det var så let, og hypnosen havde så stor kraft og indvirkning på mennesker, som ikke selv var villige til positiv forandring, så kunne man jo med lethed eliminere kriminalitet - men sådan er det ikke, kun hvis man selv vil forandringen, kan den ske.

Dave Elman, som var en berømt hypnotisør (1900-1967 ), og som har skrevet mange bøger om hypnose giver følgende forklaring:

 

Hypnose er ”bypassing af den kritiske sans og etablering af selektiv tænkning”

 

Hvor modtagelig er man for hypnose.

Der er mange parametre der spiller ind. Feks. Siger man, at hvis man tidligere har været i hypnose, så kommer man lettere i trance/hypnose igen, og dette kun under forudsætning af, at man selv ønsker at blive hypnotiseret.

Hvis man er bange for at blive hypnotiseret eller man er træt når hypnosen bliver foretaget, så vil resultatet af denne hypnose have minimal eller intet resultat.

Misforståelser omkring hypnose

Ofte opstår der misforståelser omkring hypnose.

Mange tror at man taber bevidstheden, man taber kontrollen og man har ingen vilje – dette ligger så langt fra virkeligheden som man kan komme. Når man er i trance/hypnose, kan man høre alt hvad der foregår omkring en, og man kommunikerer ofte med hypnotisøren. Mennesker som prøver hypnose for første gang sige tit, ”jeg var altså ikke i hypnose, jeg kunne høre alt hvad du sagde, og alt hvad der foregik omkring mig” – og det er rigtigt, man har jo bare været på en ”guidet meditation” og set i det lys, er hypnosen jo ikke ”farlig”

For at forklare hypnose for mennesker der ikke har prøvet at blive hypnotiseret kan man sige, at det næsten er det samme som hvis du bliver fanget af en god bog eller en god film, du bliver opslugt i det univers du nu har valgt – her kan du stadig fornemme alt omkrig dig, men du reagerer ikke på det, eller hvis du er ude og køre, og når du kommer hjem, så kan du faktisk ikke huske hvordan du er kommet hjem – Hypnose føles sådan.

Der kan også være mennesker der er bange for at man ikke kan komme ud af hypnosen igen.

Tidligere skrev jeg, at al hypnose er selvhypnose, og derfor kan alle komme ud af trancen igen, men hypnotisøren er uddannet til at guide dig ind og ud af hypnosen, og du bliver aldrig sendt ud af døren hos hypnotisøren, hvis ikke du er kommet helt ud af din hypnose. 

Kan jeg komme til at afsløre hemmeligheder – Nej, her er vi tilbage til det med, at hvis ikke man vil hypnotiseres og guides i en bestemt retning, så gør man det ikke, heller ikke under hypnose.

Hvorfor skal jeg vælge hypnose

Du skal aldrig noget!, men hypnosen kan hjælpe dig med at slippe dine uvaner rygning, stress/angst og vægttab, men hypnosen har mange andre positive egenskaber, som jeg vil skrive om senere

Hypnosen vælger man til, for at opnå EGNE drømme og mål, både fysisk og mentalt

Husk, vælg altid en uddannet hypnotisør, når du vil i gang med hypnose gør det, er du sikker på at hypnotisøren kan håndtere de aktuelle problemstillinger.