Nåleskræk/Trypanofobi

Skal du vaccineres??

Hvad er nålefobi?

Nålefobi er en specifik fobi der ofte viser sig, ved panisk angst over for sprøjter og/eller injektioner

Den tekniske betegnelse for denne fobi er trypanofobi.

Nålefobi er anerkendt som en reel lidelse, og oftest starter denne fobi i børneårene, idet børn stifter bekendtskab med vaccinationer eller andre injektioner tidligt i barndommen.

Denne angst fortsætter, for mange op i voksenårene – nogen kommer over det via rationel tænkning, mens andre er dybt traumatiserede

 

Gør noget ved din nålefobi.

Når du er bange for nåle, vil de fleste der lider af nålefobi, gøre alt for at undgå behandling hos læge eller på hospitalet, hvilket i nogle tilfælde kan have alvorlige konsekvenser.

Mange lægemidler kræver brug af nåle og kanyler, feks. I forbindelse med blodprøvetagning osv…

Er du en af dem der er angst for nåle, så vil du helt sikkert sidde med følelsen af, at bare tanken om at skulle stikkes med en nål, kan afholde dig fra et besøg i sundhedsvæsnet- Det kan være at du fravælger at gå til egen læge, til tandlæge eller på sygehuset, - det at undgå behandling, kan i værste fald føre til forværring af din sygdom

 

Typisk tegn på nåleskræk

Hvis du har nåleskræk, vil du helt sikkert opleve, at angsten viser sig ved hjertebanken, ukontrollable svedeture, svimmelhed og i nogen tilfælde også åndedrætsbesvær, som dog i de fleste tilfælde kan kontrolleres ved åndedrætsøvelser.

Bliv fri for din nåleskræk med hypnose

Som tidligere skrevet, er Trypanofobi/angst for nåle, en angst der er oftest er grundlagt i de tidlige barneår.

I hypnosen er der mulighed for at ændre denne programmering, sådan at du igen har mulighed for at besøge egen læge og sundhedsvæsnet generelt.

Jeg vil guide dig, og gøre dig fri af den ubevidste angst, det typisk ligger bag din nålefobi, og i hypnosen indlæres en ny og mere rationel tilgang til nåle og vaccinationer

I hypnose bliver du ikke konfronteret med din angst, men vi går bagom de negative hændelser og ændrer den til en mere positiv tilgang, hvorved du bliver angsten kvit.

 

Kontakt mig på 5025 1488 og lad os tage en snak

 

NADA – Øreakupunktur hos Hillerød Hypnose

Som Hypnoterapeut og coach, er efteruddannelse en vigtig del at at holde sig ajour, og lære nye teknikker som kan understøtte den gode behandling, derfor er jeg nu uddannet NADA Behandler

Hvad er NADA...?

NADA tager afsæt i traditionel kinesisk medicin (TKM) og kan også forklares i vestlig medicinsk forståelse.

NADA står for National Acupuncture Detoxification Association, er en verdensomspændende standardiseret øreakupunkturbehandling.

Alle kan have gavn af NADA, da det er en metode til at stabilisere og balancere kroppen, mentalt såvel som fysisk.

Behandlingen er brugt i vanskelige krisesituationer bl.a. ved 9/11,  voldsomme naturkatastrofer som f.eks på Haiti. Til Personlig udvikling, kriser, stresshåndtering, angst, smerter, eller ved cancerforløb.

Til Rygestop og vægttab, kan NADA lindre abstinenser, man kan øget fokus hvis man bliver ramt af eksamensstress og det kan bruges til håndtering af personlige følelser.

Videre er der evidens for hjælp til

Angst/ Stress/ Fysisk og psykisk uro

Søvn forstyrrelser

Koncentrations og indlæringsproblemer

 ADHD/ OCD

 Depression

 PTSD

 Spændings hovedpine

 Hedeture

 Vrede/ aggressioner

 Afhængighed

 Mareridt

 Tankemylder/ Eksamensangst

 Afvænning

Hvis du ønsker at bruge NADA til nedtrapning eller afvænning af medicinforbrug skal det altid ske i samråd med egen læge.

NADA skal ses som et Recovery program, altså og en støtte til personlig udvikling.

Det er en No-Harm behandling, som ikke konflikter med andre terapiformer.

45 minutters non-verbal behandling, som giver én ro i krop og sind.

NADA fremmer en psykisk heling, derfor kan der komme en naturlig reaktion som gråd, eller man fornemmer en følelse. Hvis man arbejder med disse følelser, vil de bliver lettere at håndtere jo flere behandlinger man er igennem.

Inden første behandling har du en samtale hvor dit NADA forløb bliver aftalt

Det er tilrådeligt, at man ikke indtager kaffe, et stort måltid eller ryger 1 time inden hver behandling!

Jeg tilbyder individuel NADA behandling eller NADA sammen med en Hypnose Session. Som en del af  dit forløb udfyldes et spørgeskema, som løbende evalueres.

Under behandlingen kan du, hvis du ønsker det, tilbydes NADA the, som understøtter behandlingen.

Den mest optimale effekt af NADA-behandling opnås ved at gå i et forløb, 15-20 behandlinger fordelt på 6 uger, derefter er det individuelt og efter behov. Antallet af behandlinger afhænger dine udfordringer og af hvordan du reagerer på behandlingerne

Jeg er certificeret hos NADA Danmark 2021

Angst

Der findes mange former for angst, dog er der er stor forskel på, hvor generende angsten er. Nogle mennesker har en fobi, der gør specifikke situationer angstprovokerende og ubehagelige, for andre kan angsten fylde nærmest i døgndrift og være meget invaliderende.

Fælles for al angst er dog, at det nedsætter din livskvalitet.

Lige nu ser vi en stigning i Corona angst, men også andre angstområder er i stigning.

Angst

Alle mennesker har oplevet følelsen af angst. Det er en helt normal overlevelsesmekanisme, at kroppen går i alarmberedskab, når du står overfor noget farligt eller skræmmende.

Når angsten bliver til en lidelse bliver den ukontrollerbar, og hindrer dig i at handle fornuftigt.

Angstanfald kan dukke i alle situationer og give kropslige symptomer som for eksempel kvalme, hjertebanken, rystelser, åndenød, svedeture eller kuldegysninger. De psykiske symptomer kan være bekymring, dødsangst, svimmelhed, katastrofetanker m.m. Angsten kan også give bekymring, usikkerhed, panik. Din adfærd er muligvis påvirket i en sådan grad, at du forsøger at undgå det, der normalt udløser din angst – uanset hvilken konsekvens det kan have for dig.

Angsten påvirke både krop, følelser, tanker og adfærd.

 

At slippe angst

Selv om angst er vanskeligt at leve med, er det helt naturligt, hvis tanken om at slippe den alligevel er ubehagelig. Angsten kan have fulgt dig i mange år, måske i så lang tid, at den giver dig en følelse af tryghed.

Hos mig vil terapien foregå i et tempo, hvor du hele tiden føler at du kan følge med, og hvor du føler dig tryg.

Vi vil typisk starte med at fastslå hvor din angst stammer fra og hvordan den har og har haft indflydelse på din hverdag, herefter kan vi gå i gang med den behandling der kan neutralisere eller nulstille din oplevelse.

Efterfølgende vil du føle dig rigtig godt tilpas, og du vil sandsynligvis mærke de første forandringer, 3 – 4 behandlinger vil normalt nok til at skabe varig forandring.

 

Kontakt mig på 5025 1488 og lad os lave en aftale

Søvnløshed

Søvnløshed (insomni) og søvnbesvær - Vi har alle “været der.”

Du vender og drejer dig, måske står du op, du læser lidt, eller måske ser du lidt tv.Herefter går du i seng igen, du vender og drejer dig lidt mere, og kan stadig ikke falde i søvn.

Uden du er klar over det, er du faldet i søvn, men vågner med et sæt når vækkeuret ringer, og tænker – jeg er jo lige faldet i søvn.

En god nattesøvn, hvor du får de timer og den kvalitet du har brug for - betyder MEGET mere end du tror.

Herunder vil jeg forsøge at forklare lidt om konsekvenserne af for lidt søvn/en god nattesøvn, hvor du får de timer og den kvalitet du har brug for - betyder mere end du tror og dit immunforsvar har brug for tid til at restituere, så du er klar til næste dag.

 

Hvad er definitionen på søvnløshed

Den kliniske definition er at man har indsovningsbesvær som varer længere end 30 min. Man har vanskeligt ved at falde i søvn igen, hvis man vågner om natten, men også at vågne og opleve, at man ikke er udhvilet.

Hvis ikke man får sin nattesøvn, oplever de fleste følgende vågenhedsproblemer:

 • Træthed, søvnighed
 • Koncentrationsbesvær
 • Hukommelsesbesvær
 • Humørsvingninger, øget irritabilitet
 • Nedsat energi
 • Øget risiko for fejl
 • Øget risiko for ulykker
 • Bekymringer angående søvnen

 

Man taler om, at søvnløshed kan være Akut eller Kronisk

Akut søvnløshed defineres som:

 • Defineres ved, kortvarigt søvnbesvær som alle mennesker oplever en gang imellem. Det er provokeret af en ydre faktor (ængstelse, bekymringer, kortvarigt stress). Søvnen vender tilbage til normal tilstand, når den ydre faktor ophører (sundhed.dk)

 

Kronisk søvnløshed defineres som:

 • Søvnbesvær i mere end 3 måneder. Det kan opstå, hvis den udløsende faktor påvirker over længere tid end en til to uger. En teori forklarer, at patienten med søvnbesvær ændrer sin adfærd grundet mangel på søvn på en uhensigtsmæssig måde, som kan være med til at forstærke søvnbesværet. De fleste med kronisk søvnbesvær har haft besværet i adskillige år
 • Ved søvnproblemer ledsaget af vågenhedsproblemer mindst 3 dage per uge i 3 måneder opfylder man kriterierne for kronisk søvnbesvær. (sundhed.dk)

 

De 4 stadier af søvn

Alle mennesker bevæger sige igennem alle 4 stadier af søvnen gennem hele natten

Stadie 1: Mild døs – de elektriske svingninger i hjernen daler

* Når man kommer i seng, er der mange der lige gennemgår dagen, hvad var godt, og hvad skal vi evt. huske til i morgen

* Dine muskler slapper af og du kan opleve små spjæt/spark

* Efter 5-10 min. Glider man over i næste søvnstadie

Stadie 2: Let søvn – de målelige hjernebølger bliver langsomere

* Du har ikke længere kontakt til din bevidsthed, denne søvn fylder for de fleste, ca. halvdelen af natten

Stadie 3: Den dybeste ro

*Du befinder dig nu i den dybe søvn, din krop er helt afslappet og du kan være ganske svær at vække.

* Det er i dette stadie at nogle kan finde på at gå eller tale i søvne. Bliver du vækket når du er i den dybe søvn, kan der gå op til ½ time, hvor din hjerne kun kører på halv kraft

Stadie 4: REM/Drømmesøvnen – hjernebølgerne minder om vågen tilstand

* I søvnens 4 fase REM søvn drømmer du, dine øjne flakker frem og tilbage under dine øjenlåg, i dette stadie har man lettere ved at vågne, og du oplever derfor også at vågne ”midt i en drøm” denne fase varer typisk mellem 10 min til 1 time

Fra akut til kronisk

At tilstanden af søvnløshed går fra akut til kronisk, kan der være mange grunde til, f.eks. det være at man har tillagt sig en vane, hvor man arbejder på sin PC i sengen eller ser tv, og pludselig mærker mange denne forandring og nu opleves sengen og soveværelset i stedet som en udfordring.

Alle har vel oplevet at sidde i sin sofa, og have vanskeligt ved at holde øjnene åbne, men lige så snart man kommer i seng, så er man lys vågen.

Man kan måske også opleve, at man falder hurtigt i søvn, sover 3-5 timer, for så pludselig at vågne og tænke, - hvorfor vågner jeg mon nu? Og lige så snart tanken er tænkt til ende, er man godt klar over, at det ikke bliver til mere søvn den nat. 

 

Hvorfor er det jeg ikke kan sove

Der er en stærk forbindelse mellem stress og søvnløshed, og søvnløshed har generelt negative konsekvenser for helbredet, specielt hvis søvnen kun er på få timer, og hvis man periodevis har stress, eller bare for meget at lave på arbejdet, vil du helt sikkert have stiftet bekendtskab med problemet søvnløshed. Nervesystemet aktiveres på et helt forkert tidspunkt og forhindrer dig i den afslapning der er nødvændig for at man kan falde i søvn – læs også mit indlæg om angst her - https://www.hillerod-hypnose.dk/445583172

 

Men der er heldigvis også hjælp at hente - Hvordan hypnosen kan hjælpe søvnen?

Der er mange ting som du selv kan og skal gøre for at få en god søvn, f.eks. vaner omkring TV/Tablets og telefoner, før sovetid, og dertil gode vaner i forhold til mad og motion.

Men for mange er dårlig eller manglende søvn koblet på det "inde i hovedet". Og det er her, at hypnose kan hjælpe og gøre en forskel. Lad mig komme med nogle eksempler:

- jeg ligger og tænker på alt det jeg skal huske til i morgen

- jeg hører husets lyde

- jeg vågner om natten uden grund

- jeg har ”popkorne hjerne”

- jeg får mareridt

Den er mange grunde til den dårlige søvn og den kan være forbundet med både noget bevidst og ubevidste. Uanset hvad, så er der god erfaring med at bruge hypnose til at opnå bedre søvn.

 

Resultaterne viser sig oftest ved, at vi får "talt" til den del af hjernen der af én eller anden grund ikke synes du skal sove godt om natten. Hypnosen kan hjælpe til at "parkere" dine bekymringer når du skal sove.

 

I hypnosen vil du blive guidet til en behagelig afslappet tilstand, ved ikke at hengive sig til fysisk bevægelse, og al din opmærksomhed vil blive flyttet fra din ydre til din indre opmærksomhed. Alle kroppens muskler og din vejrtrækning, vil blive guidet til afslapning dyb ro. Det er vigtig at man trækker vejret dybt og roligt, så det føles som om, kroppen bliver tungere.

 

Det grundlæggende princip i hypnose er netop, at øve kroppen i at opnå det stadie alle mennesker oplever lige før de sover eller lige før man vågner – nemlig, tilstanden hvor man både sover og er vågen, dette kan opleves som hele essensen i hypnose.

 

Efter hypnosen, vil vi sammen definere en selvhypnose som er målrettet til dig, som du tager med hjem og bruger mellem de aftalte sessioner.

 

Tilbage til søvnen, efter du er blevet forstyrret

Nogle gange kan man være udsat for at vågne midt i sin søvn. Det kan være at toilettet kalder, eller at hunden har hørt en lyd, som den reagerer på, uanset hvad, kan nogen have udfordringer med at komme tilbage til søvnen

 

Strategien for at finde tilbage til søvnen er, at koncentrere sig om sin vejrtrækning, og forsøge at bringe sig selv ind i en afslappet/afspændt tilstand. Hvor du leder din opmærksomhed væk fra de ydre påvirkninger og fokuserer på din afslappethed og vejrtrækning

 

Dit sove ”anker”

Når vi taler selvhypnose taler vi også om dit soveanker,

 

Ved at bruge dette anker, ved søvnbesvær eller til at falde i søvn igen efter at have været vågen i løbet af natten,

kan du hurtigt bringe dig selv tilbage til søvnen – dette gøres ved at definere et billede, en bestemt sætning man siger til sig selv, dette for at bringe sig selv tilbage til den dybe søvn, og efter at have prøvet ankeret et par gange, kan man typisk bringe sig selv tilbage til den dybe søvn efter bare 5-10 gentagelser

 

Søvnhygiejne

Hvis du har læst hertil, er det fordi du er udfordret af søvnløshed, og hvis det er tilfældet, så er det en god ide at arbejde med din søvnhygiejne – helt basalt handler det om

 

* Sørg for at der er luftet ud i dit soveværelse, og at der er køligt

 

* Drik ikke kaffe eller alkohol inden sengetid, også selv om der er mange der mener at lidt ”procenter” inden sove tid er godt – det er det ikke!

 

* Gå i seng og stå op på samme tid, både i hverdagene og i weekenden

 

* Undgå skærm og telefon (blåt lys) inden sengetid

 

Kontakt lægen hvis…

Har du problemer med kronisk søvnproblemer som kan skyldes fysiske årsager, er det en god ide lave søvnskema/dagbog, og derefter, at tale med sin læge. Hypnose kan som regel uden problemer supplere lægens behandling, dog bør du altid aftale det med din læge i forvejen

 

Jeg understreger at hypnose og behandlinger kan variere fra den ene person til den anden, og at der ikke kan gives garantier for bedre søvn, idet det er op til den enkelte at fortsætte søvnøvelserne efter endt behandling.

 

Søvnskema/Dagbog via linket her:

Via sundhed.dk kan dette søvnskema downloades.

https://www.sovnexperten.dk/wp-content/uploads/2019/12/S%C3%B8vnskema-A4-FINAL-2.pdf

 

Når du lære at sove rigtigt igen, vil du få en bedre hverdag og have overskud.

 

Søvnproblemer kan løses med hypnose – det er blevet dokumenteret af Harvard Medical School.

Kilder:
https://costume.dk/sundhed/7-ting-du-burde-spise-inden-sengetid
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/better-sleep-naturally  

 

Kontakt mig på telefon 5025 1488 og lad os få en snak.

Rygestop

Der er aldrig noget godt tidspunkt at stoppe med tobakken, og dog – i disse Corona tider, ses vigtigheden af at komme røgen til livs for at skabe de bedste betingelser for at blive rask, hvis man er så uheldig at blive ramt af denne virus

Som tidligere ryger, har jeg fokus på at skabe rum for at hjælpe dig med at blive røgfri.

Jeg har den største og dybeste respekt for enhver, der træffer beslutning om at kvitte tobakken. Det er en stor beslutning for enhver ryger og den skal støttes.

Alle rygere har sin egen historie og derfor bliver alle forløb tilpasset den enkelte, for at skabe den fornødne ro i livsstilsændringen.

Skal vi tale videre, så ringe til mig på telefon 5025 1488

Vægttab

Vægttab – hvorfor?

Hvad er din grund til at gå i gang med et vægttab?

Er det noget du selv vil, eller er det omgivelserne der skubber til dig?

De fleste overvægtige har oplevet, at kaste sig ud i den ene slankekur efter den anden uden gode resultater – de kilo der blev tabt kommer hurtigt på igen + lidt ekstra.

Måske er tiden kommet for dig, hvor du selv vil tage magten tilbage, i forhold til din vægt.

Jeg er klar til at guide og støtte dig hele vejen.

Ring til mig på telefon 5025 1488, så får vi en snak om, hvordan hypnosen kan understøtte dit vægttab.

Stress

Hvad er stress

Stress defineres som en belastningstilstand, som både kan være psykisk og fysisk.

Belastningstilstanden opstår, når ydre eller indre krav overstiger de ressourcer, den enkelte har – eller oplever at have.

Populært kan man sige:

Krav > ressourcer = stress 

Ifølge Stessforeningen, sygemeldes der i Danmark ca. 35.000 mennesker med stress hver dag,  

Stress er en overbelastning af krop og sind og er en tilstand, hvor kroppen producerer for mange stresshormoner – kortisol/adrenalin.

På den korte bane, kan stress hjælpe os i en tilspidset situation f.eks. Eksamen, taler m.m.

men står belastningen på for længe, vil vores immunforsvar tage skade, og vi vil få fysiske og psykiske sygdomssymptomer

 

Fysiske symptomer kan være:

 • Astmatiske og allergiske reaktioner
 • Indre uro, tankemylder og hovedpine
 • Betændelsestilstande
 • Forhøjet blodtryk og hjertebanken
 • Mavesmerter
 • Vægttab eller vægtøgning

 

Psykiske symptomer:

 • Træthed og Kognitive problemer
 • Koncentrations – og hukommelsesbesvær
 • Angst og depression

 

Ændrede adfærdssymptomer:

 • Søvnløshed
 • Aggressivitet
 • Nedsat præstationsevne
 • Øget brug for stimulanser
 • Social isolation

Reagerer vi ikke i tide på disse symptomer, risikerer man, at skaderne bliver permanente med faldende livskvalitet som konsekvens.

Selvom man igen får styr på tilværelsen, er der desværre ingen garanti for at symptomerne forsvinder af sig selv, hvilket er meget frustrerende.

Rigtig mange mennesker går rundt med symptomer på lidelser, der for længst er væk

Der er hjælp at hente, og du skal nok få det godt igen!

Der er mange gode råd til at få det godt igen, man taler om gåture, afslapning, mindfulness, men hypnose har vist sig meget effektivt, til at få ”nulstillet” kroppen så du kan komme videre med dit liv.

Med hypnose vil dit liv stille og roligt forbedres, og du vil være i stand til at bryde de mønstre der har bragt dig i en stress tilstand.

Du kom ikke til verden med stress, så det er nødvendigvis noget du har tillært, og det tillærte kan også aflæres, der er dog 3 ord, du med fordel kan lære når du er ramt af stress.

NEJ, HJÆLP og PYT!

Disse ord bringer dig væk fra stress, og tilbage mod et mere afbalanceret liv.

I hypnosen hjælper jeg dig med at rydde op i de gamle overbevisninger, så du igen har mulighed for at finde ind til det der er bedst for dig – at give dig selv den omsorg, du har brug for.

Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte mig – pr. telefon 5025 1488

Depression

Depression

Depression er formentlig en af de mest ekstreme stresstilstande, som kroppen kan opleve.

Depression er en sygdom der KAN og SKAL behandles - Langvarig depression skader hjernen!

Når der er tale om en regulær depression, skal man altid have en tæt kontakt til egen læge, hvor du kan man få den vigtige medicinske behandling.

At føle sig deprimeret er noget de fleste kan relatere til. Normalt er det en forbigående følelse af tristhed og nedtrykthed, det kan opstå som en reaktion på en eller flere situationer/begivenheder i ens liv.

Det er helt normalt at man i perioder at føle sig træt, umotiveret, trist, mismodig eller have svært ved at overskue sin hverdag.

For det meste klarer vi selv disse episoder uden at gøre brug af professionel hjælp, ofte kan arbejde med os selv eller trække på vores nære relationer, hvilket gør, at vi får løst problemerne i løbet af kort tid.

Men hvis symptomerne bliver ved, kan der være tale om en depression som man har brug for hjælp til at komme igennem.

Hvad er depression?

Depression er et meget almindeligt problem som mange af os vil stifte bekendtskab med i løbet af vores liv.

Ca. hver femte dansker vil opleve at være ramt af depression på et tidspunkt i løbet af livet.

En depression har en klar negativ påvirkning på vores liv og hverdag.

Depression opdeles i: mild, moderat og svær depression.
hvilket har noget at gøre med, hvor mange symptomer man oplever, og hvor alvorlige de er.

Det siger desuden også noget om, hvilken type behandling depressionen kræver.

De fleste typer depression kan behandles med Hypnose, samtaleterapi og hvis der er tale om en svær depression suppleres ofte med medicinsk behandling.

Symptomer på depression

Depression er, en påvirket sindsstemning.

Mens nogle bliver nedtrykt, vil andre derimod opleve en form for følelsesmæssig lammelse.

I stedet for at føle sig trist, oplever man nærmere at være følelsesløs og i en tilstand præget af manglende lyst til og interesse for alt det, man normalt interesserer sig for.

Mange med depression døjer også med selvkritiske tanker.

Man bebrejder sig selv, at man har det som man har det. Man taler måske også hårdt til sig selv og stiller høje krav til sin formåen.

Det betyder, at mange med depression desværre ikke søger hjælp, og netop derfor er det vigtigt at søge hjælpen.

Andre tegn på depression:

 • man mangler motivation til at klare sit arbejde og de opgaver der er forbundet med ens hverdagsliv. 
 • Almindelige opgaver kan synes uoverskuelige eller ligegyldige 
 • man oplever et generelt lavt energiniveau og en høj grad af træthed
 • man mister selvtilliden og føler, man ikke er god nok og har svært ved at finde mening med livet
 • man bebrejder i høj grad sig selv og føler skyld over sin tilstand

 

Under depression kan du også opleve følgende symptomer: 

 • Forsænket stemningsleje/Negative tanker
 • Angst/Søvnproblemer/manglende appetit
 • Manglende lyst til sex
 • Problemer med at huske/Koncentrationsbesvær/Indlæringsvanskeligheder
 • Nedsat og sparsom mimik/Manglende lyst til at smile
 • Mindre øjenkontakt med andre
 • Langsom og kortfattet tale, hvor du næsten ingenting siger, selvom du ellers er åben
 • Store pauser og lang ventetid/ Mindre bevægelse af hænder og arme når du taler
 • Sidder urørligt i lang tid
 • Langsommere tankegang/Svært ved at tage en beslutning
 • Manglende interessere for dig selv og dine omgivelser
 • Uarbejdsdygtighed med mange sygedage.

 

Er du deprimeret?

Jeg vil anbefale dig, at du starter med at gå til din læge, som vil lade dig tage en depressionstest.

En sådan test viser, i hvilken grad du er deprimeret. Hvis du har en svær depression, er det i mange tilfælde en god idé at kombinere terapeutisk behandling med en medicinsk behandling. Medicin kan stabilisere en meget svær depression, så du kan komme til at fungere i din hverdag, og så du bedre kan deltage i et terapeutisk forløb.

Hvis du kombinerer hypnoseterapi med en medicinsk behandling, skal du være opmærksom på, at det er lægen, der har det fulde ansvar for den medicinske del.

Hvad gør depression ved hjernen

Nyeste forskningen viser, at langvarig og gentagende depression belaster hjernen voldsomt.

Den del, der tager skade, hedder hippocampus og er en del af det limbiske system, som styrer vores følelser.

Det er også den del af hjernen, hvor al information og hukommelse passerer igennem, hvorfor en ubehandlet depression få store konsekvenser for ens arbejdsevne, hukommelse, indlæring og stresstærskel på længere sigt.

 

Motion er rigtig godt

Tidligere var formodningen, at hjernen ikke kunne genskabe de små dele der dør, men den nyeste forskning viser, at man kan skabe nye hjerneceller. Dvs. at man kan få hjernen til at genskabe de synapser, som man tidligere troede var uigenkaldeligt døde.

Man ved, at ubalance i Cortisol niveauet kan ødelægge noget i hjernen, og stoffet ECT kan være med til at reparere de kortsluttede ledninger.

Man ved også, at stoffet ECT skabes, når man motionerer.

Derfor ser man med stigende interesse på, at bevise den helbredende effekt af motion.

På nuværende tidspunkt ved man dog med sikkerhed at ca. 30 minutters konditionstræning udløser lykkehormoner, renser ud i stresshormoner og giver velvære.

 

Hypnose er en utrolig god og effektiv form for behandling til mennesker, der har depression, angst og stresssymptomer.

 

Ring til mig på 5025 1488, og lad os få en snak om behandling med hypnose og hypnoterapi.